vrijdag 17 juni 2011

Hallo lieve vrienden van Sorubouly

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets geschreven heb. 3 Weken geleden is mijn omaatje in Zinakongo overleden. Ze was even oud als ik, maar ik noemde haar altijd ´oma´. Ik heb voor haar begrafenis 100 euro overgemaakt en 200 euro voor extra hekwerk, omdat de tuin wederom iets groter is geworden. Ik heb hiervoor 120 euro van het sponsorgeld gebruikt en de rest heb ik bijgelegd. Het sponsorgeld staat momenteel  op 55 euro.Omdat ik midden in de schoonmaak zit heb ik dit geld echter zelf hard nodig. Na 15 jaar is de vloerbedekking op de trap volledig versleten en ook die in mijn slaapkamer. Ook de wanden waren aan een verflaag toe. Daarom heb ik tijdens Jazz in Duketown twee dagen voor toiletjuffrouw gespeeld om zo toch aan voldoende geld te komen. Ik heb hiermee 180 euro verdiend. Dus het  alles klopt weer als een bus.Zoals jullie kunnen zien ligt de tuin er mooi bij en het watersysteem is eenvoudig maar werkt goed.
Inmiddels zijn de onlusten in Burkina Faso weer tot bedaren gekomen. Ik heb telkens met mijn contact in de hoofdstad getelefoneerd om op de hoogte te blijven. Gelukkig vonden de opstandjes alleen in de steden plaats en niet in de twee geadopteerde dorpjes Sorubouly en Zinakongo. Aanstaande zondag sta ik achter een kraam op de rommelmarkt op het Rivierenplein. Dus…….. kom gezellig langs als je zin hebt. De opbrengst gaat naar, je raadt het al, de projecten in Burkina Faso. Ik sta op de rommelmarkt met tweedehands spulletjes en met nieuwe kinderzwembroeken en babykleertjes.De oudste leerlingen van ons schooltje, wat zien ze er goed uit ten opzichte van 2 jaar geleden!
Ik ga in december of in januari weer terug, misschien is het beetje vroeg om nu al om sponsorgeld te vragen, maar toch wil ik daar nu vast mee beginnen in plaats van op het allerlaatst.Dus als je iets kunt en wilt missen.
Bankrekeningnummer 18 19 49 318 t.n.v. C.H.M. Schlager o.v.v. Sorubouly

Geen opmerkingen:

Een reactie posten