Het project

Het project bestaat uit verschillende fases.
In maart 2008 zijn we begonnen met het slaan van 2 waterputten en het bebouwen van een halve hectare. Omdat de grond onvruchtbaar is en gortdroog, hebben we eerst een flinke laag mest aangebracht na het losmaken van de aarde.Vervolgens hebben we voor gewassen gekozen die niet al te vruchtbare grond nodig hebben.We hebben mais, wortelen, koolsoorten, zoete aardappelen en graan verbouwd. De opbrengst van deze hectare is net voldoende om de ergste honger te stillen.

Ook hebben we een vrijwilliger uit het land gevonden, in de buurt van ons dorp, die 2 uur per dag les komt geven aan ongeveer 35 kinderen. 95% van het dorp is analfabeet dus het is hard nodig om hier iets aan te doen.

Op de markt in Boromo wordt namelijk Frans gesproken en Boromo is de plek waar ze kunnen kopen, verkopen of ruilen. In september 2008 is Oumarou Zonou de vaste leerkracht in het dorp geworden. Er is een leslokaal gebouwd en 35 kinderen krijgen nu iedere dag les.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
In maart 2009 hebben we het project met een halve hectare uitgebreid en een waterpomp gekocht.
Het is nu een stuk makkelijker om alles mooi te laten groeien.
Ook heb ik een aanbetaling gedaan voor een microkrediet om een gebouw te laten zetten, waar in de toekomst een molen zal worden geplaatst om zelf maïs te malen en te verkopen. Eerst moet er echter nog een stuk grond bijkomen waar we alleen maïs zaaien.

Dit alles is wederom afhankelijk van jullie giften.

Misschien is het een mooie gedachte om een kleine schenking te doen voor de kinderen in Souroubouly. Tenslotte kunnen zij niet van de wind leven en om op school je goed te kunnen concentreren heb je toch een beetje een vol buikje nodig.

In januari vertrek ik weer om het project uit te breiden met een hectare extra maïs en om spullen te kopen voor de 117 leerlingen die we nu hebben. Indien er voldoende giften zijn wil ik ook nog een zonnepaneel kopen voor het E.H.B.O.-postje in Oulo.