Wie ben ik?

Mijn naam is Ilona Schlager. Ik ben part-time werkzaam bij een zorgverzekeraar (heel erg bedankt team 12B) en werk enkele uren per week op een middelbare school waar ik Spaanse les geef.
Drie Jaar geleden kwam ik tijdens mijn rondreis door Burkina Faso toevallig in het dorpje Sorubouly terecht. Ik heb onderweg veel armoede gezien maar dit sloeg werkelijk alles. Geen voedsel, geen drinkwater, geen medische zorg, een paar lemen krotten om in te wonen, uiteraard geen elektriciteit of andere voor ons nomale voorzieningen. Geen huisraad, geen school, enfin zeg maar gewoon,helemaal niets!

Ik heb toen besloten om iets voor dit dorp te gaan doen. Met hulp van vrienden, familie, kennissen, collega's en door een artikel in de Bossche Omroep, heb ik toen 4000 euro verkregen en daarvan ben ik een project begonnen, dat ik in februari 2010 wederom wil gaan uitbreiden omdat het nog onvoldoende is om 800 mensen van voedsel te voorzien.
Ik geef deze mensen geen geld en geen voedsel, ze moeten er zelf voor werken.Wel geef ik ze de noodzakelijke hulp in de vorm van zaden, planten, mest, netten, waterputten en know-how.

Geef iemand een vis en hij eet 1 dag, geef iemand een hengel en hij eet zijn hele leven.

Dit is mijn motto en het werkt!!!!