dinsdag 27 december 2011

OVER 9 DAGEN ZIT IK IN BURKINA FASO

Als ik het over ´we´ heb, bedoel ik de sponsors, jullie dus, en mezelf.
Hallo lieve vrienden van Sorobouly en Zinakongo. Het is bijna zover. Nog 9 dagen en dan ben ik weer onderweg naar onze twee geadopteerde dorpjes. Bij elkaar toch zo´n 2500 mensen die ik met jullie hulp weer een toekomst kan geven. Het eerste dorp Sorobouly schiet al aardig op, hier zijn al een schooltje, waterputten, een groentetuin en een molen. Het laatste wat ik hier ga doen is het aanleggen van een Mangoboomgaard. We beginnen met 100 bomen. Op dit moment zijn ze in Sorobouly hard bezig om de grond te bewerken met houwelen en het harde stoppelige gele gras te verwijderen. Zodra ik aankom in de hoofdstad ga ik mest bestellen, de boompjes bestellen, het gaas kopen en transport regelen om dit alles naar Sorobouly te krijgen. De laatste 25 kilometer zal dit alles per ezelkar naar het dorp vervoerd moeten worden er loopt immers geen weg naar toe.


In Zinakongo ga ik beginnen met de aanleg van een groentetuin. Vorig jaar hebben we hier de school laten renoveren, anders was deze inmiddels ingestort, en dit jaar gaan we buikjes vullen met iets meer dan maïspap alleen. Mijn grootste wens is om ook hier de ondervoeding te verdrijven en de kindersterfte met de helft te verminderen. Terwijl hier in het westen voor miljoenen per jaar wordt weggegooid sterven elders in de wereld nog iedere dag kinderen aan ondervoeding. We leven in een tijd van mondialisering zegt men, maar ik geloof daar niets van. Mondialisering is alleen voor de rijke landen goed, maar in de arme landen zie ik nog heel weinig positieve dingen. En dan bedoel ik met name de Sahel-landen, de landen zonder eigen watervoorziening, zonder bodemschatten en zonder vruchtbare grond en nauwelijks of geen regen. Je zult er maar geboren worden.


Enfin, ik wil hier niet verder over zeuren, tenslotte hebben we er iets aan gedaan en zullen we dit blijven doen zolang ik gezond blijf en op jullie steun mag rekenen.
Het verbaast me iedere keer weer dat er toch mensen betrokken zijn bij kleine projecten en bereid zijn hiervoor te doneren. Een aantal weken geleden werd Jan van den Berk 65 jaar en als verjaardagscadeau vroeg hij een gift voor Sorobouly aan zijn gasten. Dit leverde een heel mooi bedrag op. En het mooie van dit gebaar is, ik kende deze lieve man helmaal niet. Jan is een vriend van een collegaatje van me en had via haar van mijn project gehoord. Ik heb deze man pas leren kennen toen hij mij het geld overhandigde.  Dan is er ook nog de familie Kamps, naar mijn beste weten ken ik deze mensen niet,  toch steunen ze mijn project met een vast bedrag per maand hebben ook nog een aanzienlijk bedrag gestort voor Sorobouly met mijn verjaardag en met Kerst. Ik zou de familie Kamps graag persoonlijk willen bedanken. Ik hoop dan ook dat ze een keer contact met mij zullen opnemen om iets af te spreken.

  
Dan zijn er nog mijn vaste sponsors van het eerste uur, zoals Dirk v.d. W, Thea van de sterren, Gasterij het Vosken, mijn familie, vrienden en kennissen. Dirk en Thea heb ik ook pas dit jaar leren kennen, terwijl ze al 5 jaar sponsoren.  Kort gezegd, er zijn toch nog meer maatschappelijk betrokken mensen in mijn omgeving dan ik dacht. Ik wil iedereen dan ook zeer hartelijk bedanken voor hun donaties en goederen.  Voor een volledige lijst van al mijn sponsors en het actuele sponsorbedrag kijk op www.everyoneweb.com/sprankjehoop onder het kopje ´sponsors´.

Ook de firma Henkelman B.V. wil ik hartelijk bedanken voor het sponsoren van mijn vliegreis. Met Stephan Harleman wil ik dan ook een afspraak maken, zodra ik terug ben uit Afrika.
Ik wil niemand vergeten, ik wil iedereen hartelijk bedanken. Ieder bedrag, groot of klein is van harte welkom. Mocht u nog iets kunnen en willen missen, het is zeer welkom. Hoe groter het bedrag des te meer bomen en des te groter de groentetuin.
Iedere eurocent komt terecht. Het geld wordt heel goed besteed.
U kunt uw eventuele storting overmaken op bankrekeningnummer 18 19 49 318 t.n.v.  C.H.M. Schlager o.v.v. Sorobouly of Zinakongo

  

  

  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten